Lichaamsgerichte technieken

Let op: opent in een nieuw venster AfdrukkenE-mailadres

Bij de lichaamsgerichte therapieën staat het aanraken centraal. Ik maak gebruik van verschillende technieken: o.a. klassieke massage, rebalancing en voetreflex massage. Bij deze massages werk ik op de tafel. De duur van de totale behandeling varieert van 1 - 1 1/2 uur.

Ook is het mogelijk een korte stoelmassage te ontvangen. Hierbij worden nek, schouders en rug gemasseerd. Deze massage is uitermate geschikt om hoofdpijn, R.S.I. of nek- of rugklachten te verminderen of te voorkomen. De duur van een stoelmassage is een 1/2 uur.
De klassieke massage is voor velen wel bekend. Door middel van kneden, strijken, wrijven en kloppen kunnen spanningen uit de spieren losgemaakt worden.

Rebalancing is een combinatie van verschillende lichaamsgerichte technieken uit o.a. Shiatsu, bio energetica, structural integration, Feldenkrais en is vooral gericht op de bewustwording van wat door het lichaam uitgedrukt wordt (de lichaamstaal). Het leert je als het ware met je lichaam te communiceren. Zo kun je gaan begrijpen hoe pijn en andere gevoelige plekken in het lijf zijn ontstaan. En als je dit eenmaal begrijpt, kun je stappen gaan ondernemen om hier verandering in aan te brengen.

Door middel van Voetreflex massage kan ik via je voeten contact maken met je gehele lijf. Immers, in de voeten zijn de reflexzones van het lichaam weergegeven. Dat wil zeggen, dat elke plek in het lijf in verbinding staat met een bepaalde plek op de voeten. Dus door de voeten te masseren, wordt tegelijkertijd de bijbehorende plek, of orgaan in het lichaam behandeld.